18 d’octubre del 2010


A rel de la implicació en el mon de l'espectacle per mitjà de la Secció recuperem el Teatre, estic descobrint les "variopintes" formes d'extorsió de la SGAE. Tot i que no tinc una opinió ben formada sobre el tema, doncs desconec on van a parar exactament els imposts que recapten els agents de les SGAE crec que el modus operandi d'aquesta associació es a l'estil de l'impost revolucionari: es presenta el senyor o la senyora del maletí amb la llisteta de tots els espectacles que has realitzat, fa un cap mas, t'entrega la factura i et diu que si no pagues et portaran a judici!!! NO m'ho puc creure! D'una disco mòbil (que no saben quines cançons han sonat), d'una marató solidària en la que va col·laborar totes les entitats del poble i grups de música de nanos (que tampoc no saben quines cançons van tocar) dels espectacles de teatre que ens venen aquesta tardor (que dubto les històries estiguin associades a l'SGAE)...de tot plegat en fan un cap mas i et presenten una factura de 800€ que et tira enrere d'organitzar res mes i si insinues que et negues a pagar t'amenacen de portar-te a judici.
Estic d'acord en que algú s'ha d'ocupar dels drets d'autor...però aquesta manera no em sembla correcte, primer perquè el propòsit de la Secció és sense ànim de lucre i segon perquè no ens queda clar a quins autors van a parar aquests imposts recaptats. Bé, l'assessorament des de la federació d'entitats tindrà la última paraula, però ostres així et treuen les ganes de fer res.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Desde luego que esta no es la manera. De acuerdo en que ahora con las descargas de internet no ingresan como antes, pero que le pidan cuentas a las compañías telefónicas, que son las que se están forrando, que a los curritos nos abrasan por todos los lados.
¡Como para dar publicidad de todo lo que se hace!! deben de tener un listado de las fiestas locales de todo el territorio y...ale! de turné a recaudar!

3A ha dit...

Les recaudacions de l'sgae van a l'anabelen i victormanuel i el rey-del-pollo-frito (no me'n recordo com es diu però és un cretinet de CUIDAOOOOOOOOOO!!!!!

Catakrac Invisible ha dit...

Jejeje el Ramoncin "nene" aquest podria fer de recaptador, canviar el micro pel maletí. Aquí fins el més transgressor vol fer-se ric a costa dels pobres...no em cauen bé.

Anònim ha dit...

Ana belén, Victor Manuel, Miguel Ríos, Serrat, ...esta pandilla por lo menos ha hecho cosas fantásticas a lo largo de su carrera.
Bueno, Serrat es algo más que todos ellos.
Pero Ramoncín, por Dios!!, si sólo se le conoce una canción que, además, hacía apología del alcohol!!!!

"Litros de alcohol
corren por mis venas, mujer
no tengo problems de amor
lo que me pasa es que estoy loco
por pribaaaaaaar"

Catakrac Invisible ha dit...

Bé anem avançant! avui el tribunal de luxemburg ha dictat sentència, en un cas que es donava per perdut però han sentenciat: cànon digital: il-legal!!! http://rac1.org/elmon/blog/el-canon-digital-il%C2%B7legal/

Anònim ha dit...

Si, pero sólo para las empresas, el resto de mortales seguimos siendo unos pringadetes y tenemos que seguir pagando...

Amalia ha dit...

Ostres! canon digital fora? tinc que informar a un client que em porta les seves factures amb el canon digital que després es queda la SGAE. Gràcies per la info!
Jo tampoc estic gaire posada en el tema però en David si, i diu que sons uns lladres manipuladors, cremem-los també a ells!