26 d’agost del 2010

Gel, sal i verd





Abans de marxar a fer ruta, ahir vam visitar el pou de glaç de Solsona, un lloc curiós i interessant de conèixer, tot i que personalment vaig trobar l’entrada una mica cara pel que és. (3€) Es troba en l’entrada principal de la ciutat.

Després cap a Coll de Jou, una carretera molt xula de paisatge fins al Port del Compte que personalment no li trobo cap gràcia. I cap a Canalda, poblet de 4 cases. Odén, 2 cases i cria de falcons que aquest any no es pot visitar. A Cambrils hem visitat el Salí, un lloc on hi ha una font salada i s’hi fa sal, a les fotos es poden veure els canalons d’aigua amb goteres salades i les piscines on s’estanca per evaporar i aconseguir la sal. Després hem anat a Alzina d’Alinyà, on una senyora molt encantadora ens ha ensenyat les cases claus del poble, una d’elles la de can Galta negre, el besavi d’una veïna nostra de PDD que va ser el fundador del Hotel Sant Roc a Solsona, vistes impressionants, i cap a Organyà passant per Perles i Canelles per la carretera que tan ens va agrada fa una setmana. Hem creuat el pont de la presa d’Oliana i cap al Toll dels milionaris a remullar-nos.