27 de gener del 2011

Rooibos


Ara m'he afeccionat al Rooibos, he deixat de prendre cafè, últimament anava amb descafeïnat i va perdre tot el sentit, així que em vaig comprar aquesta planta per provar-la, doncs la teina tampoc em convenia i resulta que aquesta planta té un munt de propietats a part de lo bona que està en infusió!!

Rooibos (Aspalathus Linearis) és el nom d’una planta sud-africana que en el idioma afrikáans significa arbust vermell. El Rooibos comunament es confon amb el te vermell o s’anomena te Rooibos però realment no pertany a la planta del te.

És una planta que ara està d’actualitat pel seu sabor, els seus beneficis per a la salut i l’absència de cafeïna però que ha estat una gran desconeguda fins fa poc. El seu cultiu es produeix majoritàriament a Sud-àfrica, els arbusts de Rooibos són finament triturats i el seu procés d’oxidació i secat es produeix a l’aire lliure.

Amb el Rooibos podem elaborar una infusió de sabor molt agradable, és lleugerament dolç i sense cafeïna. Així doncs poden prendre-la tant nens com gent nerviosa o amb hipertensió.

Propietats del Rooibos

De gran ajuda en el tractament de les al·lèrgies, actua com un antihistamínic natural suau sense produir somnolència.

Millora la majoria de problemes gastrointestinals.

El seu contingut en calci, magnesi i sobre tot fluor fan de Rooibos una planta ideal per als nostres ossos i dents. El seu aport de nutrients antioxidants ajuden a combatre els radicals lliures.

Precisament aquest efecte antioxidant juntament a l’aport de minerals com potassi, calci, ferro, magnesi i zinc el fan ideal per als esportistes que volen recuperar les sals minerals eliminades durant l’exercici. Col·labora a combatre l’acidesa que causa en el nostre cos l’exercici excessiu.

l seu caràcter antioxidant ajuda en la majoria dels problemes cutanis.

Molts problemes bocals com les molestes aftes, dolors de gola, gingivitis o faringitis solen millorar amb la presa d’aquest tipus de infusió.

Ens ajuda a equilibrar els nivells de potassi i sodi, amb la finalitat d’evitar les retencions de líquids. L’efecte diürètic és suau però eficaç.

La variada composició en minerals i l’absència de cafeïna suposa un complement ideal a la dieta infantil.

Extret del Racó del té.