18 de març del 2009

CREMA CATALANA EXPRESS


El dia de Sant Josep és típic menjar crema catalana...ja se'm fa la boca aigua! I avui deixo aquí la meva recepta de crema catalana que es fa en un obrir i tancar d'ulls.

Els ingredients són: 1l de llet, 7 rovells d'ous, 200g de sucre, 60g de midó, 1 branca de canyella i la pell d'una llimona.

Es posen tots els ingredients menys la canyella i la pell, dins l'olla en la que ho bullirem tot i es passa pel turmix, quan està ben batut es posa a foc mitjà i posem dins l'olla la pell i la branca de canyella i remenem perquè no s'enganxi res...a la que notem que la crema espeseix i li trobem aquella textura ja més espesa apaguem el foc i ho repartim en platets de crema. Quan estigui refredat ho posem a la nevera i demà ja la podrem gaudir...la podem millorar abans de servir repartint una cullerada de sucre moreno per sobre i cremant-ho...si teniu un soplet (de cuina es clar!) és la bomba sino existeix aquell artilugi per cremar que normalment el que acabes fent és desgraciant la crema però queda comestible igualment.

FELICITATS A TOTS ELS JOSEPS!!

"De Joans JOseps i ases hi ha per totes les cases"

4 comentaris:

francesc ha dit...

vaig sentir a la radio que per Sant Josep, com que es començava a estirar el dia, les gallines ponien més ous... i per això calia fer-ne alguna cosa :)
Però no trobo cap referència que ho expliqui...

Salutacions!

Catakrac Invisible ha dit...

Doncs em sembla que lo dels ous és per la mona. En el llibre "Costums i tradicions catalanes" d'Aureli Capmany explica que es feien les coques amb força ous i es decoraven amb tans ous durs com anys tenia la criatura per aprofitar l'abundància d'ous. Segur que per sant Josep les gallines comencen a pondre més però es veu que per aquest temps les que produeixen més són les vaques. Fan més llet i per això la crema. Aquí hi ha una referència http://www.festes.org/directori.php?id=102 Però vaja que segur que era per una mica de tot. La qüestió era fer un "altu" durant la quaresma i posar-se les botes!!

carmenchu ha dit...

ummmmmmmm! que bona!! felicitats!! va mereixar la pena no dinar per poder gaudir de la teva crema de Sant Josep.
Per cert, amb les clares es fa "merengue" tens la recepta?

Catakrac Invisible ha dit...

jajaja, ens vam posar com els pepes eh!!!, m'alegro que t'agradés tant.